Mijn favorieten

Taxaties


 

Taxatie in Zuidhorn en omgeving
Door de gecertificeerde taxateurs van Zuidhorn Woonaccent MakelaarsEen taxatie kan verschillende doeleinden hebben, zoals het verkrijgen van een financiering bij een aankoop- of verkoopbeslissing (om te controleren of de vraagprijs reëel is), of bij het opnieuw vaststellen van de waarde na verbouwing. Zuidhorn Woonaccent Makelaars is aangesloten bij de NWWI, waardoor jij verzekerd bent van een gevalideerd taxatierapport. Dit rapport wordt geaccepteerd door elke geldverstrekker. 

Kortom, bij ons kun je terecht voor: 


 Gecertificeerde taxateurs;
 Taxatie geaccepteerd door alle geldverstrekkers;
 Met of zonder Nationale Hypotheek Garantie (NHG);
 Afgestemd op jouw situatie; 
 Snelle taxatie tegen een vast scherp tarief. 

Meer weten? Of meteen een taxatie aanvragen? Neem nu contact met ons op. 


Locatieschade taxeren in het aardbevingsgebied van Noordoost-Groningen

Daadwerkelijke schade, maar ook het risico van aardbevingen hebben een direct effect op de verkoopprijs van een huis in Noordoost-Groningen. De lagere verkoopprijs wordt ook wel indirecte schade genoemd. Wanneer de verkoopprijs aanwijsbaar is gedaald door aardbevingsschade, is het mogelijk om compensatie te ontvangen vanuit de NAM.  Hiervoor dien je de Waarderegeling van de NAM aan te spreken. Om aanspraak te maken op deze regeling vereist de NAM een onderzoek naar de actuele waarde en locatieschade, uitgevoerd door twee taxateurs. Een lokale taxateur en een rentmeester.

Als lokale taxateurs in Noordoost-Groningen hebben wij veel ervaring met taxaties in het aardbevingsgebied. Wij stellen de actuele waarde en locatieschade op professionele wijze vast. Daarnaast bieden wij begeleiding bij het indienen van het compensatieverzoek en de verdere afwikkeling hiervan. 

Wil je meer informatie over het taxatieproces in het geval van aardebevingsschade? Maak dan nu een afspraak voor een vrijblijvend adviesgesprek.  
Veelgestelde vragen 

 

Wat is een gevalideerd taxatierapport?

Een valide taxatierapport is uitgevoerd door een makelaar/taxateur die is aangesloten bij een validatie-instituut, zoals het NWWI of de Taxateurs Unie. Deze instituten waarborgen de kwaliteit van taxaties en controleren of deze voldoen aan vastgestelde eisen. Hierdoor hebben banken en andere geldverstrekkers de garantie dat de waarde van woningen op eenzelfde wijze worden vastgesteld. Bij de meeste geldverstrekkers wordt alleen een gevalideerd taxatierapport geaccepteerd. 


Kan elke makelaar een taxatie uitvoeren? 

In de provincie Groningen geldt dat een makelaar binnen een straal van maximaal 30 kilometer van de woning gevestigd moet zijn. Dit wordt ook wel een 'lokale makelaar' genoemd. Hierdoor weten geldverstrekkers dat de makelaar kennis heeft van de omgeving. 
 

Hoe komt de waarde van een woning tot stand? 

De waarde van de woning wordt vastgesteld aan de hand van: 

  • Bouwkundige staat;
  • Locatie;
  • Lokale en nationale marktsituatie; 
  • Juridische aspecten (bestemmingsplan etc.).


 

Direct een taxatie aanvragen 

Vul dit formulier in om een taxatie aan te vragen. Wij bellen je z.s.m. terug. 

Bel mij

Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring